Петер Лундгрен: Григор очевидно е напреднал много



09-03-2010 02:40 | Николай Драгиев

Треньорът на Григор Димитров Петер Лундгрен се изказа повече от ласкаво за своя възпитаник. Шведът бе неотлъчно до Гришо почти цяла седмица в София, докато той се подготвяше за участието си в Купа "Дейвис". Според Лундгрен най-добрият ни тенисист е играл най-силно в третия ден на надпреварата, когато разгроми с 3:0 сета Бенжамен Балере.

"Григор игра най-силно срещу Балере. Беше удоволствие да го гледам, тъй като очевидно е усвоил елементите, върху които работихме в последните месеци. Сигурен съм, че този успех ще му донесе увереност за следващите турнири, на които ще участва," анализира Лундгрен пред "7 дни спорт".

По думите на шведа Григор ще играе в началото на юли при гостуването на националния ни тим срещу Словения. "Ако всичко е наред, то той ще излезе срещу Словения. Има всички шансове да се представи силно и тогава. Двамата с Цветан Михов се представиха доста добре в мача по двойки и очевидно се разбират много добре."

Лундгрен също така намира за нормални свръхочакванията в България спрямо Гришо. "Логично е да има такива очаквания към него. За в бъдеще той ще се превърне в голям играч, особено за държава като България. Със сигурност бих искал да работя с таланти като него. Той просто е впечатляващ и като тенисист, и като човек," обобщава Лундгрен.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини