Григор Димитров: Искам да бия и Федерер толкова убедително



07-03-2010 17:17 | Николай Драгиев

Повече от интересно бе мнението на Григор Димитров след победата на България над Монако за Купа "Дейвис". Българинът си пожела подобна убедителна победа като тази срещу Бенжамен Балере и над световния номер 1 Роджър Федерер. Според него достигане до топ 100 е съвсем реална цел, но това било относително и нещата можели да се променят във всеки момент.

"Първият мач ми беше най-труден заради настилката. Не бях свикнал на нея. Днес не му дадох шанс на играча, срещу който играех (Бенжамен Балере). Радвам се, че затворих в 3 сета. Не може да се каже, че ми е било лесно. Всичко се реши при двойките вчера. С Цветан Михов постигнахме много важна победа. Тя пречупи тима на Монако, изглеждаха много потиснати, въпреки че викаха толкова силно. Наистина самочувствието ни след вчера порасна значително," анализира Гришата.

"Ако всичко е наред мога да напредна и в ранглистата. Това обаче е много относително. Трябва да си постоянен и успехите идват. Лундгрен ме поздрави, че постигнах толкова убедителна победа. Има разлика да играеш в купа "Дейвис", все пак тук сме един отбор. Незнам дали ще играя срещу Словения в следващата фаза. Винаги имаме шанс да продължим напред в групата. С желание ще успеем. Играл съм срещу техните тенисисти, не са нещо особено. Единият даже съм го побеждавал. Мачът ще е в Словения и предполагам на клей. Няма да е проблем за нас," обоснова се още първата ни ракета.

"Оттук нататък не знам в кои турнири ще участвам. Вероятно ще се пусна на турнир от сериите "Фючърс" в Лил. Едно е сигурно - много тенис ме чака. Искам да благодаря на публиката. Без нея няма да е същото. Благодаря и на моите роднини, които бяха тук да ме подкрепят. Незнам дали ще играя на турнира в Загорка," допълни още той.

На въпрос кой тенисист иска да срещне и да победи толкова убедително Григор сподели:  "Искам да бия и Федерер толкова убедително. Дано успея, но трябва да покажа най-доброто от себе си. Топ 100 винаги е близо," заяви талантът ни в заключение.

Интересното е, че Григор Димитров е единственият тенисист в света в момента, който няма загуба на сингъл в турнира за купа "Дейвис". Той има 9 победи и нито една загуба засега.

 

Станко Димов




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини