Григор Димитров с хубава победа при двоен дебют



10-03-2012 05:07 | Николай Драгиев

Григор Димитров достигна втори кръг на силния "Мастърс 1000" турнир в Индиан Уелс в своя дебют. Това стана възможно след успех с 6:1, 6:4 над Иван Додиг (Хърватия, №59) за 86 минути игра.

Това е трета поредна победа на Димитров срещу четвъртия по сила хърватски тенисист в момента. Трябва да се отбележи, че това е първа победа на първата ни ракета под ръководството на Патрик Муратоглу, който също дебютира като негов треньор.

Лошата новина за Димитров е, че във втори кръг той ще се изправи срещу световния номер 5 Давид Ферер. Двамата вече имат един мач - в Синсинати през 2011-а, когато испанецът измъкна много трудна победа след 7:5 в третия сет.

Димитров даде заявка за успех срещу Додиг още от самото начало на техния сблъсък. Гришо даде на Додиг да спечели едва 6 от 15 точки при първи сервис и го проби два пъти за 6:1 в своя полза.

Додиг продължи да вкарва 50% първи сервис във втория сет и отново бързо бе наказан от Димитров. Додиг се бори със зъби и нокти до последно и спаси цели 11 точки за пробив, но все пак Димитров наложи своето с 6:4.

До момента Григор е заработил 25 точки за ранглистата и 12 725 долара.

Иначе Давид Ферер е състезателят с най-много победи през 2012 на ниво ATP - цели 18. Това му донесе и три титли - в Окланд, Буенос Айрес и Акапулко. Все пак е интересно да се види как испанецът ще направи прехода от клей на хард в първия си мач срещу Димитров.

Сблъсъкът Димитров - Ферер вече би трябвало да бъде излъчван. Той ще се играе най-рано в неделя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини