Патрик Муратоглу е новият треньор на Григор Димитров



07-03-2012 15:35 | Николай Драгиев

Най-добрият български тенисист в историята - Григор Димитров назначи нов треньор. Това е повече от впечатляващо име в световния тенис - собственикът на едноименната академия Патрик Муратоглу, съобщи "Евроспорт".

Младият български талант и Муратоглу ще работят заедно през целия сезон 2012. Досега Муратоглу помагаше на Димитров през определени периоди, а също и при подготовката за новия сезон.

Гришо се раздели с предишния си треньор - Питър МакНамара в края на 2011-а заради незадоволителни резултати. В първите три месеца на новата година Димитров не успя да запише особено силни резултати и в момента е в серия от 3 поредни загуби.

До този момент Муратоглу работеше като треньор на французина Жереми Шарди, но изглежда ще се съсредоточи единствено върху кариерата на хасковлията.

"Това е страхотна възможност за мен и съм благодарен от подкрепата, която получавам в академията," заяви Гришо. "Сега искам да направя следващата стъпка в развитието си с Патрик и моя отбор."

Самият Муратоглу определи новата си длъжност като "дългосрочен проект". "Много съм щастлив да работя с Григор по-отблизо и целта е да изградим един дългосрочен проект. Оценявам качествата на този младеж и вярвам в него. Много мотивиран съм от това сътрудничество," обясни Муратоглу.

Това е третият пореден треньор от висока класа, който ще работи с Григор Димитров. Освен Питър МакНамара, Димитров имаше сътрудничество през 2010-а и с Питър Лундгрен - наставникът изградил Роджър Федерер.

Иначе Муратоглу е работил в своята кариера още с играчи като Маркос Багдатис, Араван Резаи, Янина Викмайер и други.

Димитров е достигал до 52-о място в ранглистата през август миналата година, но в момента е 102-и в подреждането.

Новият тандем предстои да дебютира в Индиан Уелс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини