Sydney International

2016 година, Финал
1 2 3
Григор Димитров България 6 1 6
Виктор Троицки Сърбия ПОБЕДИТЕЛ 2 6 7
Времетраене [мин]: 136
Коментар на срещата

Начало: 10:40 часа

ПЪРВИ СЕТ:
(Виктор Троицки спечели жребия и избра да сервира първи)1:0 ОТЛИЧЕН СТАРТ ЗА ДИМИТРОВ! Българинът поведе с 40:15 след няколко мощни атаки от форхенд и получи два последователни брейк-пойнта. С прецизен сервис Троицки спаси първия, но при втория българинът надигра опонента си от дъното на корта и проби.

2:0 Пробивът е затвърден. Димитров поведе с 40:15, след отличен ретур на Троицки и последвала непредизвикана грешка на българина се стигна до равенство. Следващите две точки обаче бяха за Димитров и той затвърди преднината си.2:1 След отличен бекхенд по правата Григор поведе с 30:0, но последваха 4 последователни точки на сметката на Троицки и сърбинът открива сметката си в двубоя.

3:1 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров, който си помогна значително с няколко фантастични начални удара.

3:2 Виктор Троицки също спечели с лекота подаването си и отново се доближава на гейм от българина.

4:2 Втори пореден сервис-гейм на 0 на сметката на Григор Димитров.

5:2 ВТОРИ ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! След няколко отлични точки българинът поведе с 40:30 и получи шанс за втори брейк. В ключовия момент Гришо демонстрира изключителна игра в защита и в крайна сметка принуди Троицки да сгреши, с което го проби за втори път. След паузата Димитров ще сервира за сета.

6:2 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ - ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът спечели подаването си на 30 и прати първата част на финала в Сидни в Историята.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Виктор Троицки)

0:1 Троицки взима подаването си на 15 и открива резултата във втория сет.

0:2 За жалост Виктор Троицки пробива. Григор Димитров загуби началния си удар и приключи гейма с две поредни двойни грешки.

1:2 ГРИГОР ДИМИТРОВ ВРЪЩА ПРОБИВА. Българинът поведе с 40:15 и получи два брейк-бола, но и в двата случая се пречупи от бекхенд и позволи на Троицки да стигне до равенство. Последваха обаче две непредизвикани грешки на сърбина и пробивът бе върнат.

1:3 Трети пореден пробив. Нетипично Григор допусна 3 последователни грешки от форхенд и позволи на Троицки отново да го пробие.

1:4 Сривът в играта на Григор Димитров е очевиден. Българинът започна да прави значителен брой грешки от двете страни и заслужено изостава в резултата. Дано по-скоро Димитров изчисти играта си и намери ударите си от първия сет.

1:5 Още един пробив, при това на 0. Григор почти не може да оцели очертанията на корта. Срив в играта на българина!

1:6 Гейм и втори сет за Виктор Троицки. Григор не успя нито веднъж през сета да спечели подаването си и бе пробит 3 пъти. Шампионът ще бъде определен в трети решаващ сет.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров)

1:0 Григор Димитров спира серията последователни гейма на сметката на Троицки и печели подаването си на старта на решаващия трети сет.

1:1 Григор Димитров бе много близо до пробив. Българинът имаше преднина 40:15, но за жалост не успя да осъществи нито една от двете последователни точки за пробив, след което Троицки спечели подаването си.

2:1 Григор обърна гейма от 15:30 и отново излиза напред в резултата. Предстои първа пауза в сета, след която на сервис застава Виктор Троицки.

2:2 Григор Димитров пропусна общо 4 точки за пробив, 2 от които поредни. В крайна сметка Виктор Троицки приключи гейма с 2 последователни аса на сметката си и изравни резултата.

3:2 Григор Димитров на свой ред бе опрян до стената. Българинът изоставаше с 15:40, а след това трябваше да отразява и трета точка за пробив. И в трите ситуации обаче нашето момче се справи и съхрани подаването си.

3:3 Още един гейм, в който се стигна до равенство. Троицки обаче успя да спечели заключителните точки и да изравни резултата.

4:3 Григор Димитров поведе с 40:0, след което Троицки намали на 40:30. След грешка от форхенд на сърбина обаче геймът отиде на сметката на Спортист №1 на България за 2014-та година.

4:4 Троицки спаси точка за пробив, като в ключовия момент Григор Димитров допусна крешка от бекхенд.

4:5 За жалост Виктор Троицки проби и ще сервира за мача след паузата. Сърбинът поведе с 40:15, след което дочака грешка на Димитров от бекхенд и прави ключов пробив.

5:5 ГРИГОР ДИМИТРОВ ВРЪЩА ПРОБИВА! Българинът поведе с 40:15, но Троицки спаси първата точка за пробив с ас. При втората Димитров направи отлична атака и с бекхенд по правата върна пробива!

6:5 Втори пореден гейм на сметката на Григор Димитров! Предстои последна пауза в двубоя, след която Троицки ще сервира за оставане в мача.

6:6 Тайбрек ще определи шампиона в турнира. Драмата е пълна.

6:7 (7) ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ВИКТОР ТРОИЦКИ! Григор Димитров пропусна мачбол при 7:6 точки в тайбрека и сервис на Троицки. Сърбинът печели турнира в Сидни за втора поредна година.


Коментари
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини