Вавринка: Любовта на феновете ми дава сили да продължа



30-05-2023 17:07 | Станко Димов

Носителят на 3 титли от турнири от Големия шлем Стан Вавринка сподели, че продължава да тренира и да се опитва да играе на високо ниво основно заради подкрепата, която получава от почитателите си по света. Швейцарецът започна участието си на „Ролан Гарос“ 2023 с изключително драматичен успех срещу Алберт Рамос-Винльолас 7-6 (5), 6-4, 6-7 (2), 1-6, 6-4, като битката между двамата продължи близо 5 часа. 

На пресконференцията след двубоя Stan The Man призна, че феновете са му помогнали изключително за успеха във финалния пети сет. 

„Беше изключително специален ден за мен, получих огромна подкрепа от феновете и това ми помогна да остана в двубоя до последния момент“, сподели Вавринка. 

„Винаги съм се опитвал да имам специална връзка с моите привърженици. Никога не съм криел, че именно тяхната подкрепа е една от основните причини да продължавам да играя и да се наслаждавам. 

Вече съм на 38 години и съм наясно, че нямам физическата енергия от 2015 г. Наясно съм, че и вече никога нямам да имам подобна енергия, но и не е нужно. В кариерата си спечелих много повече, отколкото някога съм очаквал и мечтал. Тенисът продължава да ми носи наслада и усещам, че имам какво още да дам. Двубой като този (с Рамос-Виньолас) може само да ме зареди допълнително“, каза швейцарецът. 

Във втория кръг Вавринка ще срещне австралиеца Танаси Кокинакис. Stan The Man спечели трофея от „Ролан Гарос“ през 2015 г., когато на финала надви в 4 сета Новак Джокович. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини