Валентин Димов: Много сме горди и щастливи



05-02-2023 10:50 | Tennis24.bg

Капитанът на България за Купа „Дейвис" Валентин Димов коментира победата над Нова Зеландия. Националите спечелиха с 3:1 победи и постигнаха историческо класиране за Световна група I за Купа "Дейвис". Димов говори от Крайчърч за сайта на Българската федерация по тенис. 

- Как се чувствате минути след този исторически успех за България?
- Чувството е невероятно. Страхотна еуфория за всички нас като отбор и всички, който дойдоха да ни подкрепят. Емоциите са изключително силни и сме много горди и щастливи, че играхме така и спечелихме тази победа за България!

- Изпълнихте тази голяма цел да класирате България в Световна група I за Купа "Дейвис"!
- Не беше леко, но когато е трудно е по-сладко и го оценяваме още повече.

- Мислите ли вече за месец септември и мачовете от Световна група I?
- В момента искаме да се насладим на победата. Има време до септември, но със сигурност апетита идва с победите и смятам, че всички са страшно мотивирани да продължим да побеждаваме.

- Кое ви беше най-трудно за да постигнете тази страхотна победа?
- Разликата в атмосферните условия, часовата разлика, сериозната подкрепа на публиката им и грешките в отсъжданията, който са нормални в тези мачове в полза на домакините. Това е една съвкупност от неща, с който трябва да се пребориш в подобен тип срещи за да стигнеш до победата. Това е една мечта за всеки спортист.

- Доволни ли сте от условия осигурени от Българска федерация по тенис и домакините?
- Всичко беше перфектно. Искам да благодаря на Стефан Цветков за подкрепата и осигурените ни условия. Имаше българи в Крайчърч, който ни обръщаха внимание през цялото време и ни подкрепяха и помагаха. Отношението на организаторите също беше много добро. Всичко от което имахме нужда го имахме и го получихме и резултата е на лице.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини