Григор Димитров срещу Шаповалов в първия кръг в Синсинати



14-08-2022 15:27 | Станко Димов

Григор Димитров ще се изправи срещу Денис Шаповалов в първия кръг на Мастърс 1000 турнира в Синсинати, Охайо. Българинът е поставен под №16 в схемата на турнира, който спечели през 2017 г. 

Това ще бъде четвърти дуел между двамата, като до момента Димитров води с 2-1 победи. За последно те се срещнаха на Мастърс 1000 турнира в Рим преди 2 години, когато канадецът Шаповалов се наложи в три сета. Предишните им дуели – в Ротердам (2020 г.) и Торонто (2016 г.) са спечелени в по два сета от българина. Шаповалов се намира в слаба форма в последните месеци, като е загубил 7 от последните си 8 двубоя. 

Победителят от дуела Димитров – Шаповалов ще срещне във втория кръг представител на домакините от САЩ – Томи Пол или Дженсън Бруксби. В третия кръг пък е възможен сблъсък със световния №1 Даниил Медведев. Руснакът почива на старта, а във втория кръг ще срещне Ботик Ван Де Зандшул или Максим Креси. 

В Синсинати в игра ще видим и Рафаел Надал, който за последно участва на Уимбълдън. Испанецът е втори поставен и почива на старта, а в първия си мач ще срещне Борна Чорич или тенисист от квалификациите. 

Шампион в Синсинати миналата година стана Александър Зверев, който в момента се възстановява след операция на глезена на десния крак. 

ОСНОВНА СХЕМА В СИНСИНАТИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини