Исторически триумф за Ник Кириос във Вашингтон



Исторически триумф за Ник Кириос във Вашингтон
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-08-2022 09:22 | Tennis24.bg

Ник Кириос спечели титлите и на единично, и на двойки на турнира на твърда настилка във Вашингтон (САЩ). 

Кириос приключи отличната седмица за него с успех във финала на единично над японеца Йошихито Нишиока с 6:4, 6:3 за 83 минути игра, а в надпреварата при двойките заедно с американеца Джак Сок надиграха четвъртите в схемата Иван Додиг (Хърватия) и Остин Крайчек (САЩ) със 7:5, 6:4.

Сервисът на Ник Кириос беше мощно оръжие за него в сблъсъка с Нишиока, печелейки 76 процента от точките си и спасявайки единствената точка възможност за пробив на японеца в първия сет. Австралийският тенисист поведе с ранен пробив и затвори частта при втората си възможност.

Вторият сет се разви по аналогичен начин и Ник Кириос реализира третия си мачбол за крайното 2:0, пласирайки 12 аса в срещата. Той загуби само един сет за шестте двубоя, които изигра във Вашингтон – срещу Франсис Тиафо на четвъртфиналите. Титлата е първа за Кириос от 2019 година, когато триумфира на същия турнир.

Ник Кириос стана и първият тенисист, печелил трофеите на единично и на двойки във Вашингтон. Преди настоящия сезон австралиецът имаше само една титла на двойки – от Лион през 2018 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини