Шампионът Яник Синер идва за хеттрик на Sofia Open



28-07-2022 13:58 | Tennis24.bg

Двукратният шампион в София и актуален №10 в света Яник Синер потвърди своето участие на Sofia Open 2022! Италианската звезда се завръща в България за седмото издание на тенис турнира от сериите ATP 250 между 25 септември и 2 октомври в "Арена Армеец".

"Sofia Open заема специално място в сърцето ми. Тук спечелих първата си ATP титла и я защитих през миналата година. Така че през 2022 година ще опитам да направя хеттрик. Към всички фенове на тениса в България - развълнуван съм да играя отново пред вас и очаквам с нетърпение да чуя как ме подкрепяте. Да се връщам в София винаги ще бъде специално за мен", заяви Яник Синер.

Приказката на италианският суперталант към големите успехи на ниво АТP и към върховете на световния тенис стартира в София през 2020 г. Тогава Синер се превърна в първият тенисист, роден през 2001 г., завоювал ATP титла. През миналата година се превърна в най-младият шампион на турнир от категория АТP 500 след триумфа си във Вашингтон. Завърна се в София и стана първият, защитил титлата си на българска земя. През ноември 2021 г. стана първият тенисист, роден след 2000 г., влязъл в топ 10 в света.

Вече има 5 титли - най-младият с такова постижение от Новак Джокович през 2007 г. Стабилните изяви на Синер продължават и през 2022 г. - стигна четвъртфинали на два турнира от "Големия шлем". Първо в Австралия, а след това и на "Уимбълдън", където изигра епичен петсетов мач с бъдещия шампион Джокович.

Участието си на Sofia Open 2022 вече потвърди и другият финалист от турнира в българската столица през миналата година - Гаел Монфис. Големият шоумен от Франция и актуален №19 в света обяви, че се завръща в София, амбициран да стигне една крачка по-напред - до трофея.

Голямата новина за завръщането на шампиона Синер в София съвпада и с официалния старт на продажбата на билетите за Sofia Open 2022 - онлайн на Eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини