Иванишевич: По-вероятно е аз да спечеля турнира в Умаг, отколкото да пуснат Новак в САЩ



26-07-2022 10:54 | Станко Димов

Треньорът на Новак Джокович – Горан Иванишевич, сподели в интервю за „Sport Klub“, че не очаква сърбинът да бъде допуснат до участие на US Open. 

Припомняме, че по разпореждане на здравните власти на САЩ, никой чужденец не може да влезе в страната ако не е напълно ваксиниран срещу Covid-19. Джокович пък нееднократно е обявявал, че не е ваксиниран и няма никакво намерение да се ваксинира.

„По-вероятно е аз да получа „уайлд кард“ за турнира в Умаг и да го спечеля, отколкото да пуснат Джокович в САЩ“, категоричен е Иванишевич. 

„Ако сте ваксинирани и заразени можете да влезнете в Америка, но ако не сте ваксинирани и сте с отрицателен тест тогава не можете“, добави още хърватският наставник на Джокович. 

„Годината беше трудна, несправедлива за Новак. Много лоши неща му се случиха. Той заслужаваше да спечели Уимбълдън. Във финала видяхме двама от най-великите тенисисти на трева – той и Ник Кириос. За мен е чест и удоволствие да работя с Новак – човек, който е спечелил всичко и все още е гладен и нетърпелив за успехи“, каза още Иванишевич. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини