Нестеров и Милев започнаха с победи на ITF турнира в София



05-07-2022 21:51 | Tennis24.bg

Пьотр Нестеров и Янаки Милев започнаха с впечатляващи победи на турнира за мъже на ITF в София с награден фонд от 15 хиляди долара. Надпреварата се провежда на кортовете на ТК „Диана". 

19-годишният Пьотр Нестеров победи Тома Дешан от Франция с 6:2, 7:5 за 85 минути. Нестеров взе първия сет със серия от четири поредни гейма, а във втората част той загуби аванс от 5:2, но все пак стигна до успеха с късен брейк.

18-годишният Янаки Милев пък елиминира номер 2 в схемата Сезар Крецу (Румъния) с 6:4, 6:3 за 93 минути. Българинът навакса изоставане от 1:3 гейма в първия сет, а във втория поведе с 4:1 и не допусна да бъде застигнат.

Габриел Донев допусна обрат от четвъртия поставен Томаш Пухеш (Словения) със 7:6(1), 3:6, 3:6 след 2:48 часа игра. Донев взе първия сет след обрат от 1:3 гейма, а във втората част започна с пробив, но не успя да запази предимството си. След 3:3 в решителния трети сет Пухеш взе три поредни гейма, а с това и мача.

17-годишният Илиян Радулов се представи добре, но отстъпи с 4:6, 6:4, 3:6 от Резарт Цунгу (Черна гора).

Утре още седем българи ще играят срещите си от първия кръг. Поставен под №1 на турнира е Александър Лазаров. Той ще играе утре в първия кръг срещу друг наш представител Симеон Терзиев.

№7 в схемата Симон-Антъни Иванов ще играе срещу Матю Доналд (Чехия). Виктор Марков ще се изправи срещу Томислав Йотовски от Република Северна Македония. Квалификантите Никола Колячев и Самуил Конов ще играят един срещу друг.
Друг тенисист преминал квалификациите Леонид Шейнгезихт ще играе срещу Александър Реко от Франция.

Междувременно синът на легендарния тенисист Бьорн Борг – Лео също започна с победа. 19-годишният Лео Борг, който в момента е №815 в световната ранглиста се наложи над румънеца Богдан Апостол в два сета - 7:5, 6:3.

Телевизия B1B.BOX излъчва директно по два мача от корт №1. Утре от 10 ч. зрителите на телевизията ще могат да гледат на живо мачовете между Симон-Антъни Иванов срещу Матю Доналд (Чехия) и Александър Лазаров срещу Симеон Терзиев. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини