Джокович за сина си: Нарочно имитира Надал, за да ме сплаши



04-07-2022 16:22 | Станко Димов

Носителят на 20 титли от турнири от Големия шлем Новак Джокович призна, че синът му Стефан имитира изпълнението на форхенд на Рафаел Надал, за да го „сплаши“. Действащият шампион от Уимбълдън разкри също, че 7-годишният му син е „влюбен“ в тениса. Наскоро Стефан Джокович дори спечели детски турнир по тенис и много експерти по https://www.xn----9sbkxnfdvr.net/betano-registraciq/ са категорични в прогнозите си, че наследникът на Ноле твърдо върви по стъпките на именития си баща.

В неделя вечер Джокович си гарантира място на четвъртфиналите на Уимбълдън, след като се наложи в 4 сета над представителя на Нидерландия Тим ван Райтховен. На трибуните пък бяха всички членове на семейството на Ноле – съпругата му Йелена, както и децата им Стефан и Тара.

Стефан почти не пропуска възможност да присъства и на тренировките на баща си, като по-наблюдателните отбелязват, че малчуганът имитира много успешно изпълнението на форхенд на Рафа Надал. Самият Новак Джокович призна, че това е напълно умишлено. 

„Да, на него му харесва да го прави“, каза Ноле, визирайки копирането на техниката на Надал. „По този начин той се опитва да ме сплаши на корта. Той знае, че на мен това не ми харесва“, каза Джокович. 

Световният №3 е категоричен, че интересът на сина му към тениса няма нищо общо с неговите успехи на корта. „Той се занимава с това, с което иска. Забавно му е да е на корта. С него имаме няколко много смешни моменти на корта“. 

„Опитвам се да се възползвам от всеки един удобен случай, в който мога да играя с него, защото точно в този момент той е потопен в тениса. Всичко свързано с тениса го вълнува – как да играе, той гледа, анализира. Разговаряме много“, сподели Новак.

„Миналата нощ го слагах да си легне, а той ми задаваше въпрос след въпрос: каква е разликата между главите на ракетите за тенис, защо някой играе с по-опънат кордаж, а друг не. Интересува се от всички тези базисни неща“, каза татко Джокович. 

„В момента Стефан е влюбен в тениса. Това е изцяло негов избор. Разбира се, че аз ще съм до него, но никога не съм го притискал да избере точно този спорт. Ако той иска, аз винаги ще бъда готов да бъда до него и да играем заедно“.

Джокович е категоричен, че ще помага с каквото може, ако синът му иска да стане професионален тенисист. Но също така каза, че се надява „да опита различни спортове“ преди да вземе окончателно решение.  

„Разбира се, че ще го подкрепям по всякакъв начин ако реши да стане професионален спортист. Но, казано честно, сега е твърде рано да говорим за тези неща. Та той дори няма навършени осем години. За мен е важно преди всичко да имаме връзка като баща и син, всичко останало е на заден план“.

Следващият съперник на Новак Джокович на Уимбълдън ще бъде младият италианец Яник Синер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини