Крейг Тайли: Няма да подам оставка заради Джокович



20-01-2022 17:10 | Tennis24.bg

Организаторите на Australian Open увериха, че протоколите за справяне с COVID пандемията се прилагат успешно, въпреки критиките на някои от водещите тенисисти за липсата на достатъчно тестване по време на първия за годината турнир от Големия шлем.

Французинът Юго Умбер даде положителен тест, а третият в света Александър Зверев изрази съмнение, че и други играчи са заразени, но те не влизат в статистиката, тъй като не са тествани.

Турнирният директор Крейг Тайли внесе разяснение, че всички играчи дават задължително тест при пристигането си в страната и след това отново между петия и седмия ден на престоя си, а през останалото време си правят самостоятелно антигенни тестове.

"Всеки състезател ежедневно дава антигенен тест, който може да вземе от хотела. Засега тази система работи успешно", каза Тайли пред Канал 9.

Тайли няма намерение да подава оставка заради скандала със световния номер 1 Новак Джокович, който първоначално получи медицинско изключение да участва, но по-късно властите му отнеха визата и го депортираха заради липсата на ваксина срещу COVID.

"Няма да подам оставка. Вече изяснихме въпросите около Джокович и сега съм фокусиран върху провеждането на един страхотен турнир", каза Тайли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини