Уволняват Крейг Тайли заради драмата с Джокович



19-01-2022 13:03 | Tennis24.bg

Нови разкрития по случая “Джокович” от Австралия. Известен политик твърди, че има неспазена уговорка между сърбина и местната тенис асоциация. Според Джон Локо, Австралийската тенис асоциация е платила самолетен билет на сърбина от Дубай до Мелбърн, за да може той да пристигне на летището в удобен час, в който проверките на миграционните власти са по-леки.

Зад този план стои директорът на Australian Open Крейг Тайли, който е издал и документа за медицинско изключение на тенисиста. Джокович обаче е пристигнал със съвсем различен полет, съобщи bTV.

В интервю пред “Сидни Хералд”, Джон Локо разкрива и че носителят на 20 титли от Големия шлем не е имал никаква представа какво пише в документите му, на базата на които е издадена първоначалната му виза за влизане в Австралия. Те са били попълнени от служител на Австралийската тенис асоциация.

След като Джокович пристига с друг самолет в Мелбърн на 6 януари, а властите го задържат за 8 часа преди да го изпратят в хотела за мигранти, тайната уговорка се сгромолясва. За да компенсира донякъде Джокович, местната тенис асоциация е обещала на Ноле да заплати съдебните му разходи. Те възлизат на над 300 000 евро.

Вчера по настояване на правителството на страната започна разследване на тенис централата заради издаденото медицинско изключение на Джокович. Очаква се дългогодишният директор на Australian Open Крейг Тайли да бъде отстранен от поста си заради самоволното подписване на документа.

Междувременно стана ясно, че Федералният съд на Австралия ще публикува публично причините за анулирането на визата и депортирането на водача в световната ранглиста по тенис за мъже. Това ще се случи в четвъртък, в онлайн изявление от съдия Джеймс Алсоп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини