Григор Димитров: Има нещо специално в Австралия, което ми влияе добре (видео)



18-01-2022 16:32 | Tennis24.bg

Григор Димитров започна участието си на Australian Open с победа. Полуфиналистът от 2017 г. се наложи с 3:1 сета над квалификанта Иржи Лехечка (Чехия) и си гарантира място във втория кръг, където го очаква опитен съперник – Беноа Пер (Франция). 

„Получи се много труден първи мач. Условията бяха едни от най-тежките, на които съм играл. Винаги е подвеждащо, когато се изправиш срещу съперник, когото не познаваш. Той е младо момче, което натрупа няколко мача, а с тях и увереност. В този двубой нямаше какво да губи. Затова казвам, че мачът беше като нож с две остриета. Но все пак се радвам, че всичко се разви по план за мен”, заяви на пресконференцията след мача Димитров.

Репортерите напомниха на Димитров, че има повече победи на Откритото първенство на Австралия, отколкото на Уимбълдън и „Ролан Гарос“ заедно.

„Ако погледна назад, на „Ролан Гарос“ ми е било доста трудно. Сещам се за много и различни тежки преживявания от там. Имал съм първи кръгове с по четири-пет сета, които загубих. На Уимбълдън сякаш винаги малко не ми достига - било то мач или нещо подобно. Има някаква малка пречка, която не ми позволява да продължа напред и нагоре. Разбира се, не е късно това да се промени. Може би има нещо специално в Австралия и турнира тук, което ми влияе на по-доброто представяне. Наслаждавам се на всичко и винаги опитвам да давам 100% от себе си. Не че на другите турнири не е така, но тук наистина показвам по-високи резултати“. 

Димитров остана единственият българин в основна схема на Australian Open, след като по-рано през деня Виктория Томова отстъпи в два сета на Ализе Корне.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини