Мугуруса с успех в два сета, Квитова изненадващо отпадна



18-01-2022 12:44 | Tennis24.bg

Гарбине Мугуруса достигна втория кръг на Australian Open, след като постигна успех над Клара Бюрел с 6-3, 6-4 за около час и половина игра.

Поставената под номер 3 в основната схема испанка, финалистка от 2020, бе затруднена сериозно от французойката. Първите четири гейма на откриващия сет минаха без пробиви, но в петия Мугуруса се добра до първия брейк в мача. Последва рибрейк, но испанката отново проби и до края реализира още един, за да дръпне в резултата.Във втората част тя поведе с 4-1, а при 5-2 имаше три мачбола на сервис на Бюрел.

Французойката ги отрази, взе си гейма и след това проби Мугуруса в последния възможен момент, но след това се пропука фатално, което доведе и до победата за по-класната от двете тенисистки. В следващия кръг тя ще играе с Ализе Корне, която елиминира първата ни ракета Виктория Томова след чист успех.

За втория кръг се класираха още други две от фаворитките при дамите Ига Швьонтек и Симона Халеп. Полякинята, седма в схемата, даде само три гейма на Хариет Дарт от Великобритания, докато румънката, двукратна шампионка в Шлема, се справи с полякинята Магдалена Фрех след 6-4, 6-3. Швьонтек ще играе с шведката Ребека Петерсон в следващата фаза, докато Халеп чака квалификантката от САЩ Кейти Волинец или бразилката Беатрис Хадад Мая.

Най-голямата изненада дойде от срещата между Петра Квитова и Сораня Кърстя. 20-та поставена чехкиня загуби с 2-6, 2-6, като румънката ще играе със словачката Кристина Кучова във втори кръг. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини