Медведев започна с рутинен успех в Мелбърн



18-01-2022 10:43 | Tennis24.bg

Даниил Медведев се класира за втория кръг на Аустрелиън Оупън, след като постигна трисетова победа над Хенри Лааксонен след 6-1, 6-4, 7-6 (3) за около два часа. Втората ракета в света, миналогодишен финалист в надпреварата, загуби откриващото си подаване, но оттам насетне влезе в серия от шест безответни гейма в първия сет. Във втория и третия играта бе равностойна, като швейцарецът Лааксонен оказа добра съпротива на руснака, но в крайна сметка отстъпи и в двете части на шампиона от Ю Ес Оупън.

Медведев реализира десет аса и спечели 79% от точките на първи сервис, като спаси четири от петте възможности за пробив пред съперника. При уинърите той записа два по-малко от Лааксонен – 21 на 23, но швейцарецът се отчете с два пъти повече непредизвикани грешки – 46 на 23. Във втори кръг Медведев ще се изправи срещу квалификанта от Великобритания Лиъм Броуди или представителя на домакините Ник Кириос.

От надпреварата отпадна осмият в схемата Каспер Рууд от Норвегия, който не излезе на корта срещу словака Алекс Молчан поради травма на глезена. Той бе заменен от руснака Роман Сафиулин. Напред в турнира продължават още Роберто Баутиста-Агут, Марин Чилич, Ришар Гаске, Филип Колшрайбер, Кристофър О‘Конъл, Диего Шварцман, Норберт Гомбош, Ботик ван де Зандсхулп, Ричардас Беранкис, Андрей Рубльов, Стив Джонсън и Яник Синер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини