Глушкова с нова победа в Австралия, Динев отпадна на четвъртфиналите



17-01-2022 18:13 | Tennis24.bg

Денислава Глушкова записа втора победа в утешителната надпревара на турнира от първа категория на ITF за юноши и девойки в Траларгон (Австралия). 

Българката победи Аула Катерин от Австралия с 6-2, 5-7, 10-8. Това е втора победа за Глушкова в групата. Отпадналите на сингъл в първи и втори кръг се включват в утешителната надпревара. Там те са разпределени в групи от четирима състезатели. Така всеки играч има по още три гарантирани мача. Целта е максимално добра подготовка за участие на Australian Open за юноши и девойки.
 
При юношите Динко Динев отпадна драматично на четвъртфиналите по двойки. Българинът в тандем с Алекс Мешелсен от САЩ отстъпиха с 1-6, 6-2, 6-10 от вторите поставени Бруно Кузухара от САЩ и Кломан Уонт ог Хонг Конг.
Динев допусна поражение и в утешителната надпревара. Там Динко отстъпи с 5-7, 2-6 от Константин Жейнов от Русия.
 
Младите надежди на българския тенис Динко Динев и Денислава Глушкова ще започнат директно от основната схема на откритото първенство на Австралия. За двамата българи това ще бъде дебют в турнирите от Големия шлем. Надпреварата за тенисисти до 18 години започва на 24 януари в Мелбърн.
 
Родните таланти получават този шанс вследствие на резултатите си и подкрепата от страна на Българската федерация по тенис. БФТ осигури на младите таланти националния треньор Даниел Ангелов за участието им в турнето в Австралия. През 2021 г. той бе с тях на турнири в Испания и Казахстан.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини