Надал за ситуацията с Джокович: Има и по-виновни от него



17-01-2022 18:07 | Tennis24.bg

Рафаел Надал започна атаката към рекордна 21-ва титла от Големия шлем с безпроблемен успех с 3:0 сета над Маркос Гирон на старта на Australian Open. В отделните части Матадора се наложи с 6:1, 6:4, 6:3, а след двубоя очаквано беше помолен да коментира сагата с Новак Джокович и депортацията му от Зеления континент. 

„Не знам дали Джокович е трябвало да играе, но вече ми омръзна от всичко това. Преди седмица, когато спечели на първа инстанция, казах, че съм съгласен, защото решението е взето от съда. Те казаха, че всичко с визата му е наред. Вчера съдът сметна нещо различно, няма да говоря против правосъдието“, коментира Матадора. 

„Мисля, че в света на спорта, идеалът трябва да е най-добрите да играят в най-добрите турнири. Най-добре за всички щеше да е Джокович да играе. Не мога да кажа повече, защото ситуацията е много неясна. Винаги съм уважавал съперниците си. Така ти е по-лесно в съблекалнята. Чувстваш се по-щастлив. Новак не е изключение. Пожелавам му всичко най-добро. Ситуацията се усложни. Не мисля, че той е единственият, който е допуснал някаква грешка. Има и по-виновни от него. Бих искал той да играе на турнира“, сподели още Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини