Променят схемата на Australian Open, ако Джокович не играе



Променят схемата на Australian Open, ако Джокович не играе
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-01-2022 12:34 | Tennis24.bg

Решението на властите в Австралия да отменят визата на Новак Джокович може да промени драстично жребия за Australian Open.

Сърбинът е номер 1 в схемата и в първия кръг трябваше да срещне сънародника си Миомир Кецманович. Ако Джокович не успее за втори път да докаже в съда правото си да играе на турнира, то той ще бъде депортиран и няма да може да играе. Това означава, че мястото му в жребия за първия кръг ще остане празно.

Според правилата обаче позицията на номер 1 в жребия не може да бъде заета от "щастлив губещ" от квалификациите, заради което част от поставените играчи ще получат нови съперници.

Така мястото на Джокович ще бъде заето от петия в схемата Андрей Рубльов от Русия. Позицията на Рубльов, който трябва да срещне италианеца Джанлука Магер, ще бъде иззета от номер 17 Гаел Монфис. На мястото на французина, който има за съперник аржентинеца Федерико Кория, ще бъде поставен номер 35 в света Александър Бублик от Казахстан. Позицията на Бублик пък ще бъде заета от играч, дошъл от квалификациите.

Отстраняването на Джокович от турнира, който той спечели през всяка една от последните три години, може да му навлече и други спортно-технически неприятности. Сърбинът рискува да загуби първото място в ранглистата, ако вторият Даниил Медведев (Русия) или третият Александър Зверев (Германия) в нея спечелят турнира.

Освен това Джокович ще загуби ценна възможност да излезе пред швейцареца Роджър Федерер и испанеца Рафаел Надал в съперничеството им за най-много титли от "Големия шлем". В момента и тримата имат по 20.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини