Рафа Надал започна сезона с титла



Рафа Надал започна сезона с титла
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
09-01-2022 13:18 | Tennis24.bg

Испанецът Рафаел Надал победи със 7:6 (6), 6:3 американския квалификант Максим Креси и спечели турнира на твърда настилка в Мелбърн с награден фонд от 521 хиляди долара. На полуфинала Креси успя да се наложи над най-добрия български тенисист Григор Димитров със 7:5, 7:6 (9) и го лиши от сблъсък с Надал.

Мачът съвсем не беше лесен за завърналия се след дълга пауза Надал, който изоставаше с 5:6 в първия сет и трябваше да се постарае максимално, за да стигне до тайбрек, който да спечели след оспорвана игра.

Креси започна с пробив втория сет и поведе с 2:1, но веднага се стигна до рибрейк, като Надал не изпусна вече контрола върху мача и го затвори с 6:3.

"Поздравления за Максим. Отличен старт на годината за теб. Ти вкарваш нещо ново в играта и ти пожелавам всичко най-добро в кариерата ти занапред. Имах тежки моменти от гледна точка на контузии и не мога да бъда по-щастлив от това да се завърта с трофей. Благодаря за подкрепата във всеки един момент - в добрите, в лошите. Очаквам с нетърпение да играя пред вас след седмица", заяви след успеха Рафа Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини