Григор Димитров продължава да лети в Индиън Уелс



Григор Димитров продължава да лети в Индиън Уелс
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-10-2021 01:22 | Tennis24.bg

Григор Димитров се класира за полуфиналите на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс. Това стана факт, след като най-добрият ни тенисист се наложи с 2:1 сета над 8-ия в схемата Хуберт Хуркач, в отделните части 3:6, 6:4, 7:6 (2).

По подобие на двубоя си от вчера срещу водача в схемата Даниил Медведев, Димитров успя да направи пълен обрат и за първи път в кариерата си заслужи място във финалната четворка. Негов следващ съперник ще бъде Камерън Нори, който в първия мач от програмата се наложи над Диего Шварцман. 

И двамата тенисисти не допуснаха точки за пробив до гейм №8. Тогава Димитров спаси две точки за пробив, но при третата си възможност Хуркаш проби за 5:3 в негова полза. Полякът после успя да затвори сета на собствен сервис с гейм на 15.

Втората част започна перфектно за Григор. Той проби при първата си възможност в мача и поведе с 2:0. За съжаление Хуркаш успя веднага да отговори с рибрейк.
При 3:3 Димитров трябваше да премине през критичен момент. Той обаче успя да отрази две точки за пробив и поведе с 4:3. При 5:4 Гришо стигна до точка за пробив и успя да изравни сетовете.

При 1:1 в третата решителна част Димитров изостана с 15-40 на собствен сервис, но с няколко великолепни отигравания успя да си вземе подаването. В тези минути започна да си личи и умората в Григор от вчерашната изтощителна битка с Медведев. Той обаче продължи да дава всичко от себе си на корта. Димитров стигна първи до пробив в този сет за да поведе с 4:2. След това Гришо затвърди с гейм на 15 и поведе с 5:2. Драмата обаче продължи с пълна сила. Българинът сервира за спечелване на мача при 5:3, но допусна да бъде пробит. След това нямаше повече пробиви и така се стигна до тайбрек.

В него Димитров поведе с 4:1, а смяната на полетата дойде при 4:2 точки. След това Гришо направи още един мини брейк за да поведе с 5:2. След това Гришо поведе с 6:2 и стигна до четири мачбола. Още при първата си възможност Димитров затвори мача в своя полза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини