Съпругата на Джокович забрани употребата на свещи у дома



14-10-2021 18:01 | Tennis24.bg

Съпругата Новак Джокович - Йелена, заяви категорично, че децата им Стефан (6 години) и Тара (4 години) вече няма да имат свещи на тортите си за рожден ден. Пред сръбското издание на списание "Стори" тя обясни, че свещта се свързва с живота и хич не ѝ се нрави традицията тя да бъде гасена.

Наскоро Йелена посети сръбските манастири на територията на Косово. Тя беше част от програмата "Заедно за Косово", а компания ѝ правеше баскетболната легенда Владе Дивац. Двамата се отбиха до манастирите в Печ, Грачаница и по време на празниците.

"В косовските манастири палихме свещи за живите и мъртвите. Свещичката е символ на нечовешка жертва, тя гори, за да ни даде своята светлина и топлина. Тя е символ на живота, на просветлението. Взима страховете ни и мрачните мисли от ума и сърцето ни и ни дава Божия светлина. Защо тогава спазваме традиция да гасим живот по време на рождени дни и да си пожелаваме нещо? Запитах се това, докато бях в Косово и искам поне в моя дом на променя тази традиция", разкри Йелена.

Съпругата на Джокович не е сред любимците на сърбите, за разлика от Ноле. Тя често променя традициите в дома си. След Бъдни вечер надълго и нашироко беше обсъждана погачата на масата, която се оказа безглутенова и малко препечена. В Сърбия смятат, че именно Йелена влияе зле на тенисиста, който през 2021 г.спечели три титли от Големия шлем - от Откритото първенство на Австралия,"Уимбълдън" и "Ролан Гарос". Изплъзна му се само трофеят от Откритото първенство на САЩ, за да запише календарен Голям шлем - нещо, което не се еслучвало от 52 години насам.

"В нашите семейства това е първото поколение, което не е бито. Мен са ме пошляпвали родителите ми, преди това тях - баба ми и дядо ми. И при Новак е така. Мисля, че при Стефан и Тара ще успея да отклоня погрешно разтълкуваните емоции. Това е важно в този различен свят. Важно е да с такива крачки да променим бъдещето", заяви тя. /

Източник: bTV

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини