Отборът на Европа поведе след първия ден на Лейвър Къп



25-09-2021 08:39 | Tennis24.bg

Отборът на Европа води с 3:1 победи срещу Света след първия ден на турнира по тенис за мъже "Лейвър къп", който се провежда в Бостън (САЩ).

В срещите на сингъл Андрей Рубльов (Русия) надделя над Диего Шварцман (Аржентина) с 4:6, 6:3, 11:9, а номер 10 Каспер Рууд (Норвегия) спечели срещу Райли Опелка (САЩ) с 6:3, 7:6(4).

В най-интересния мач финалистът от "Уимбълдън" Матео Беретини (Италия) победи един от най-добрите си приятели в Тура Фелис Оже-Алиасим (Канада) с 6:7(3), 7:5, 10:8 за 2:52 часа. Италианецът спаси 12 от 13 точки за пробив в драматичния третия сет. В двубоя на двойки Джон Иснър (САЩ) и Денис Шаповалов (Канада) надделяха над Матео Беретини (Италия) и Александър Зверев (Германия) с 4:6, 7:6(2), 10:1 и намалиха изоставането на Отбора на Света.

"Лейвър къп" се провежда в рамките на три дни, като всеки от тях се играят по четири мача - три на сингъл и един на двойки. Двата отбора са съставени от по шестима от най-добрите тенисисти от Европа и от Света. Всяка победа в петък носи една точка, в събота - две точки, а в неделя - три точки. Отборът, който пръв събере 13 точки става победител.

През миналата година надпреварата беше отменена заради пандемията от коронавирус. Отборът на Европа е спечелил всичките досегашни три издания. Тази година мачовете се играят в залата в Бостън, която е домакинска на тимовете на Селтикс в НБА и Брюинс в НХЛ.

Швейцарската звезда Роджър Федерер, който е съорганизатор на турнира, е официален гост, тъй като не може да играе заради контузия на коляното.

"Получих смс от Стефанос Циципас, че му липсвам и имам нужда от мен в отбора. Не му казах, че ще идвам, така че това беше изненада", заяви Федерер по време на откриването.

По програма днес Иснър ще играе срещу Зверев, Ник Кириос срещу Стефанос Циципас, а шампионът от Откритото първенство на САЩ Даниил Медведев излиза срещу Шаповалов. На двойки Иснър и Кириос ще срещнат номер 3 Циципас и Рубльов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини