Щруф елиминира световния №2 на старта в Хале



15-06-2021 17:28 | Tennis24.bg

Ян-Ленард Щруф поднесе изненада и отстрани втория поставен Даниил Медведев още на старта на турнира на тревни кортове в Хале. Щруф се наложи със 7:6 (6), 6:3, като записа една от най-престижните победи в кариерата си до момента. 

Щруф, който участва в Хале за осми път в кариерата си, изоставаше с 2:5 гейма в първия сет, но успя да направи впечатляващ обрат и затвори мача в два сета. 

"Това е най-голямата ми победа, от гледна точка на ранглистата, и да я постигна на домашна сцена е много специално. Домът ми е само на час от тук", каза след двубоя щастливият Щруф.

Преди две седмици Щруф поднесе друга изненада, като победи в първия кръг на "Ролан Гарос" друга от руските звезди - Андрей Рубльов. Двубоят с Медведев днес продължи час и 34 минути, а победата е 10-та за Щруф срещу играч от Топ 10 (10-26 в кариерата). Във втория кръг той ще срещне американския квалификант Маркъс Гирон.

"Последният път в Синсинати (през 2019 г.) Медведев ме уби с 6:2, 6:1, беше много тежко поражение за мен. Не знам как да играя срещу него. По-добре е да го срещнеш на тревни кортове, отколкото на хард. Имам прилична игра на трева, а победите на "Ролан Гарос" определено ми вдъхнаха увереност", каза още Щруф.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини