Завърши първият турнир от Национална тенис верига 17+ на СК Дема



14-06-2021 21:16 | Tennis24.bg

На кортовете на СК „Дема“ се проведе първият за годината турнир от Национална тенис верига 17+, която през 2021 г. Общо 49 участника премериха сили в игрите поединично и на двойки. 

Турнирът приключи успешно въпреки променливото време, което наложи и кратко прекъсване във втория ден, а участниците показаха завидни умения с тенис ракетата, като преобладаваше честната и коректна игра и борбата за победа до последно.

Водачът в ранглистата и шампион в последното издание на веригатапрез 2019 г. Георги Мирчев отново спечели турнира на сингъл. В интересен и оспорван финал, преминал през доста обрати, той победи Валентин Иванов със 7:6(4).

На всички загубили своята първа среща поединично се дава възможност за допълнителни мачове в утешителния турнир. Той бе спечелен от Ангел Мирчев, който победи в решителния мач ВасилЗахариев също след тайбрексъс 7:6(6). Ангел е и по-голям брат на победителя Георги Мирчев.

В надпреварата на двойки взеха участие 18 двойки, разпределени в групи по системата „всеки срещу всеки“, след което борбата продължи с елиминации. Победители станаха Илиян Дробенов и Златин Мингов, който показаха стабилна игра във всичките си 6 мача.

За всички призьори организаторите бяха подготвили предметни награди, купи за първите двама на сингъл и медали за финалистите на двойки и в утешителния турнир. Партньорите от „MaxDynamics“ предоставиха изотонични напитки за всички участници, а от фирма „Допелхерц“, друг партньор на веригата, раздадоха хранителни добавки.

Организаторите на лигата планират още два турнира през тази година. Един от тях ще е отново на кортовете на СК „Дема“ на 18-19 септември.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини