Джокович вече мисли за трофея от Уимбълдън



14-06-2021 11:05 | Tennis24.bg

Новак Джокович спечели титлите на Australian Open и "Ролан Гарос" и за втори път в последните шест години е по средата на пътя към спечелването на календарен Шлем. 34-годишният сърбин снощи надделя в епичен финал на "Ролан Гарос" над Стефанос Циципас с 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 и заслужи 19-я си мейджър трофей, като стана и първият тенисист с поне по две титли от всеки един от четирите турнира от Големия шлем.

Той се доближи само на един триумф в Шлема от рекордьорите Роджър Федерер и Рафаел Надал, които имат по 20. През тази година Джокович има и рядката възможност да атакува и Златен шлем, ако спечели четирите мейджъра и Олимпийските игри в Токио.

"Всичко е възможно. Постигнах неща, които много хора смятаха, че е невъзможно да направя. В добра позиция съм да опитам да спечеля Златен шлем. Но бях в подобно положение също и през 2016 година, което завърши с отпадане в третия кръг на Уимбълдън, коментира сърбинът.

Откритото първенство на Великобритания стартира по-късно през юни, след като през миналия сезон беше отложено за първи път след втората Световна война заради пандемията от коронавирус. Джокович триумфира с титлата през 2019 година и ще бъде сред фаворитите за шеста титла на тревата в Лондон, след което ще насочи вниманието си към Олимпиадата в Токио и към Откритото първенство на САЩ.

"Сега ще се порадвам на победата на "Ролан Гарос" и след няколко дни ще започна да мисля за Уимбълдън. Но нямам проблем да кажа, че отивам в Лондон за титлата. Разбираемо е. Спечелих през 2018-а и през 2019-а и се надявам да продължа серията си", каза Джокович.

Той продължава да преследва Федерер и Надал, след като преди десет години сърбинът имаше само две титли от Шлема срещу 16 на Федерер и 9 на Надал. Но сега вече разликата е само един трофей.

"Никоге не съм смятал, че да достигна броя на титли на тези момчета от Големия шлем е мисия невъзможна за мен. Все още не съм го направил, но имам само една по-малко. А и те продължават да играят страхотно, особено Рафа с неговото ниво. И тримата имаме шансове на "Уимбълдън", на всеки един от Шлемовете. Аз ще продължа да опитвам ио да ги преследвам. В същото време искам да оставя и моя следа", каза Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини