Джокович: Да победиш Надал тук е като да изкачиш Еверест



12-06-2021 15:09 | Tennis24.bg

"Всеки път, когато изляза на корта срещу Надал на Ролан Гарос, знам, че трябва да изкача връх Еверест", обяви световният номер 1 Новак Джокович, след като победи 13-кратния шампион Рафаел Надал на полуфиналите на Откритото първенство на Франция.

Джокович триумфира с 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2 в изключително оспорван мач и в неделя ще се изправи срещу Стефанос Циципас за втората си титла от Ролан Гарос.

"Въпреки че не започнах добре, не бях особено нервен, защото удрях топката много добре. Трябваше просто да вляза в мача и да се наглася към неговите топки, които са съвсем различни от топките на всеки друг тенисист. Количеството спин, с което играе от форхенд е просто изумително", сподели Джокович след успеха.

"Това определено е най-добрият ми мач на Ролан Гарос, топ 3 на най-добрите мачове в кариерата ми, като се вземе предвид нивото на играта и че играя срещу най-големия си съперник, който има толкова много успехи тук и доминира напълно на този корт. Това е един от онези мачове, които ще запомня завинаги", допълни сърбинът.

В неделния финал Джокович ще срещне петия поставен в схемата Стефанос Циципас, който победи Александър Зверев в пет сета. "Изиграхме епичен петсетов мач на полуфиналите миналата година. Знам, че ще е трудно. Надявам се да успея да презаредя батериите си, защото ще имам нужда от сила и енергия. Не за първи път играе епичен полуфинал в Големия шлем, след което трябва да се върна след по-малко от 48 часа, за да играя финал. Способностите ми за възстановяване са доста добри", каза Джокович. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини