Беретини срещу Зверев на финала в Мадрид



09-05-2021 09:36 | Tennis24.bg

Матео Беретини стана първият италианец, който се класира за финала на турнира на червени кортове от сериите Мастърс 1000 в Мадрид с награден фонд от 2,6 милиона евро. Поставеният под № 8 Беретини елиминира Каспер Рууд (Норвегия) с 6:4, 6:4 и в мача за титлата ще се изправи срещу шампиона от 2018 г. и 5-и в схемата Александър Зверев (Германия). 

Италианецът е в серия от осем поредни победи, след като преди две седмици спечели четвъртия си трофей в Белград. Беретини бе много солиден при собственото си подаване и не даде нито една възможност за пробив на Рууд. Той взе първия сет с брейк за 5:4, а във втората част поведе с 5:3 и това се оказа решаващо. 

"Страхотно е, чувството е невероятно. Спечелих в Белград, а сега отново съм на финал. Очаквам с нетърпение мача със Саша. Надявам се да се забавлявам, както срещу Каспер", каза Беретини.

Зверев изглежда фаворит, след като последователно отстрани двама от най-добрите играчи на червено Рафаел Надал (Испания) и Доминик Тийм (Австрия).

„Гледах го, той играе наистина много добре. Движи се отлично за неговия ръст, сервира солидно. Той победи Рафа и Доминик, които в момента са вероятно най-добрите на клей. Заслужено е на финал, но аз ще дам всичко от себе си, за да му се противопоставя", коментира италианецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини