Тийм се завърна на корта с победа



05-05-2021 10:04 | Tennis24.bg

Доминик Тийм направи успешно завръщане след почти 2-месечно отсъствие на корта и се класира за третия кръг на турнира на клей от сериите "Мастърс" в Мадрид с награден фонд 2.6 милиона евро. Поставеният под номер 3 Тийм надделя над квалификанта Маркъс Джирон (САЩ) с 6:1, 6:3 само за 58 минути в първия си мач от средата на април.

"Не бях сигурен как ще се развият нещата. В последните дни се чувствах много добре на тренировките, но в игрова обстановка винаги е различно. Отсъствах доста време, но условията в Мадрид много ми допадат и това донякъде ме улесни. Имам страхотни спомени от този корт, където съм изиграл някои от най-добрите мачове в кариерата ми. И в тази среща нещата ми се получиха доста добре", коментира австриецът, който е действащ шампион от Откритото първенство на САЩ и двукратен финалист на "Ролан Гарос".

Тийм загуби последната си среща от Лойд Харис (Южна Африка) на 16 април в Дубай.

"За моята игра се нуждая от 100 процента интензивност и 100 процента енергия. Не съм от играчите, които могат да спечелят мач само със сервис или без пълно раздаване. Трябва да бъда на 100 процента във всеки аспект от играта ми. Точно това ми липсваше в Доха, Дубай и към края на Откритото първенство на Австралия. Затова и реших да си взема тази по-дълга почивка. Прецених, че е по-добре за се завърна, когато съм сигурен, че мога да разчитам на 100 процента във всеки аспект от играта ми", каза още австриецът.

Той очаква в следващия кръг Алекс Де Минор (Австралия), който елиминира именно Харис с 6:2, 3:0 и отказване на съперника заради травма.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини