Царят на тайбрека извади Гофен от сметките в Ротердам



04-03-2021 16:43 | Tennis24.bg

Квалификантът от Франция Жереми Шарди си осигури място на четвъртфиналите на турнира в зала в Ротердам, след като надви в два сета шестия поставен в схемата и финалист от 2017 г. Давид Гофен – 7:6 (3), 7:6 (5) след час и 44 минути игра.

Шарди сложи край на серията от пет последователни победи на Гофен, като успя да отрази сетбол в края на първата част срещу шампиона от Open Sud de France. В следващия кръг 34-годишният Шарди, който е спечелил 9 от изиграни 10 тайбрека през сезона, ще срещне четвъртия поставен Андрей Рубльов, срещу когото изостава с 1-2 победи в преките дуели.

Гофен проби за преднина 6:5 в първата част, като дори сервирайки пропусна сетбол, след което Шарди изравни за 6:6. В последвалия тайбрек всичко в играта на французина се получи.

„Беше изключително трудно“, каза Гофен след двубоя. „В момента няма значение резултатът, Жереми си заслужи успеха. От началото на годината той е в страхотна форма. През първата част имах сетбол, след това шанс при едно форхенд воле, но не се възползвах. В същото време той се справи фантастично в тайбрека на първия сет, пласира няколко топки по линиите и заслужено спечели“.

През втората част пробиви нямаше, а в тайбрека отново по-концентриран излезе Шарди. Гофен, който миналата седмица спечели петата си титла, триумфирайки в Монпелие (на финала победи Баутиста Агут), е с 8 победи и 4 загуби през сезона.

Напред продължава и Томи Пол, който направи обрат срещу Александър Бублик – 6:7 (5), 6:3, 6:1. В следващия кръг американецът ще играе с Мартон Фучович или Алехандро Давидович Фокина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини