Федерер: Ставам все по-близък с Надал



23-12-2020 14:47 | Tennis24.bg

Бившият №1 в света Роджър Федерер призна, че по време на локдауна все по-често е използвал времето да си говори с големия си испански съперник на корта Рафаел Надал и двамата стават все по-близки.

"Много си говорих с Рафа Надал. От една страна и двамата сме в Управителното тяло на Съвета на играчите и сме длъжни да поддържаме връзка. Наше задължение е да коментираме какво е нужно да се прави за благото на нашия спорт, как да го развиваме напред. Обаждах му се да го питам как се справя по време на жестокия локдаун в Испания. Той пък ми звънна в друг момент, за да ме разпита как ми върви възстановяването след операцията на коляното", разказва Федерер в интервю за schweizer-illustrierte.ch.

"Чувствам, че с Рафаел ставаме все по-близки. Отначало се радвах, че мога да остана дълго време в Швейцария, както ни принуди пандемията от коронавирус. И мога да се видя с хора от града и района. Но после осъзнах, че ми липсват момчетата, с които сме на турнирите в Лондон, Париж, Ню Йорк. Ние реално си живеем в АТР тура и в един момент започна да ни липсва. Вероятно и при другите е така", казва още 39-годишният Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини