Надал: Малките детайли правят голямата разлика



22-11-2020 16:11 | Tennis24.bg

Световният №2 Рафаел Надал беше на косъм от участие във финалния двубой в Лондон, след като водеше със сет и 5:4 във втората част на двубоя си срещу Данийл Медведев. Сервирайки за успеха обаче испанецът допусна пробив на 0, след което допусна пълен обрат в мача и отново се размина с един от малкото значими трофеи, които липсват във витрината му.  

„Мисля, че в началото на мача той (Медведев) игра по-добре от мен“, коментира Надал на пресконференция след срещата. „Имах много затруднения да запазвам сервис-геймовете си, но след това успях да го пробия и да взема първия сет“.

„Историята се повтори и във втората част. В края на сета играх малко по-добре от него. При 5:4 изиграх много слаб гейм. Това е. Пропуснах голяма възможност“.  

Испанецът беше спечелил всичките три двубоя срещу Медведев преди дуела им в събота.
„Мисля, че съм постигнал достатъчно, за да се оправдавам с напрежението“, каза испанецът относно сривът в играта, когато сервира за мача при 5:4 във втория сет.

„Знам, че съм спечелил достатъчно двубои и турнири, при това в много по-трудни ситуации от тази. Така че не чувствах напрежение. Просто изиграх слаб гейм. Разбира се, че сервирайки за мача се чувстваш по-нервен. Това не важи само за мен, а за всички. Той изигра няколко хубави точки, аз направих няколко грешки. Малките детайли правят голямата разлика. Медведев си свърши добре работата, а аз не бях достатъчно добър“.

Рафа изрази надежда, че ще успее да направи добра подготовка за новия сезон.

„Моите цели винаги са едни и същи: да се опитвам да показвам най-доброто от себе на всеки турнир, на който участвам. Да се опитвам да побеждавам на всеки турнир. Мотивацията ми винаги е била една и съща. Следващата година ще бъде важна. Надявам се да бъда готов да се боря за нещата, които искам да спечеля. Ще работя здраво по време на паузата, за да бъда готов още в началото на сезона“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини