Анди Мъри не мисли за пенсиониране



Анди Мъри не мисли за пенсиониране
Свързани играчи
Тагове
13-10-2020 16:12 | Tennis24.bg

Бившият №1 в световната ранглиста Анди Мъри няма намерение да прекратява кариерата си през 2021 година.

На „Ролан Гарос“ Мъри отпадна в първия кръг след загуба от Стан Вавринка (1:6, 3:6, 2:6), след което бившата първа ракета в света шведът Матс Виландер заяви, че 33-годишният Мъри трябва да помисли дали да продължи да играе.

„Надявам се, че през следващите седмици ще мога да участвам в няколко турнира. Мисля, че мога да се справя по-добре в Кьолн, отколкото в Париж. Искам да се опитам да спечеля този турнир, тъй като винаги съм играл добре на твърди кортове в зала. Очевидно тук ще има трудни съперници, но искам да се опитам да спечеля. Това е моята цел", коментира Мъри, който започва участието си в турнира в Кьолн по-късно тази вечер срещу Фернандо Вердаско.

„Надявам се, че ако успея да изиграя повече мачове, турнири и тренировки през следващите месеци, ще бъда в отлична форма за следващата година и тя ще бъде по-добра за мен“, добави британецът.

Мъри заема 115-а позиция в световната ранглиста на АТП. Той спечели титлите на Откритото първенство на САЩ през 2012 година и на Уимбълдън 2013 и 2016 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини