Надал: Не знам дали ще играя повече тази година



12-10-2020 15:46 | Tennis24.bg

Носителят на 20 титли от турнири от Големия шлем Рафаел Надал сподели, че не е решил дали ще продължи да участва на турнири до края на сезона, или ще се завърне на корта догодина. В неделя Матадора разби с 3:0 сета световния №1 Новак Джокович и спечели за рекорден 13-ти път трофея от „Ролан Гарос“. Това може да се окаже последният двубой за Надал този сезон.  

„Не знам дали ще участвам на финалите на АТП в Лондон, дори не съм мислил върху календара си. Не знам какво ще правя от тук нататаък“, коментира Надал на шампионската си пресконференция в Париж.

„Наистина не мога да кажа дали ще продължа да играя в следващите месеци. Все още не съм решил. Не съм сигурен дали ще продължа да играя или ще спра до следващата година. В момента няма никакъв смисъл да говорим за Финалите на АТП, защото нямам представа дали ще играя“, категоричен е Надал.

Надал, заедно с Джокович, Тийм, Медведев, Циципас и Зверев има гарантирано участие в Лондон. Финалният турнир на АТП е сред малкото значими надпревари, които испанецът никога не е печелил. През последните години Надал рядко играе в Лондон, защото в края на сезона редовно е преследван от контузии.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини