Макенроу: Надал е уязвим на тазгодишния Ролан Гарос



27-09-2020 09:17 | Tennis24.bg

Тенис експертът на Евроспорт Джон Макенроу смята, че Кралят на Ролан Гарос – Рафаел Надал, най-накрая може да бъде уязвим тази година на Откритото първенство на Франция. Испанецът отпадна рано на Мастърса в Рим и идва в турнира, след като по-рано отказа защита на титлата си на Ю Ес Оупън. Предвид присъствието и конкуренцията на световния номер 1 Новак Джокович и шампиона в Ню Йорк Доминик Тийм, Макенроу вярва, че това може да бъде златна възможност за двамата, както и за други играчи, най-накрая да детронират Надал на червената настилка.

„Мисля, че Рафа е от играчите, които обичат да загреят с няколко мача и да придобият самочувствие от това, така че липсата на много тенис и решението му да не участва на Ю Ес Оупън – малкото му изиграни срещи правят нещата непредсказуеми. Мисля, че предвид ситуацията с глобалната пандемия, това го прави по-уязвим. В добавка, Рафа е печелил турнира 12 пъти – може да се очаква, че ще свали гарда и няма да бъде способен на невероятния тенис, който е демонстрирал в Париж през годините. Мисля, че вратата е отворена, особено след появата на пандемията, която обърка календара“, започна бившият американски тенисист за Евроспорт.

„Това е нещо ново, нещо, с което тенисистите не са се сблъсквали досега. Много играчи се включват в турнири, в които обикновено не биха участвали, като този в Хамбург, за да натрупат игрова практика. Нещата са адски непредсказуеми, особено за 12-кратен шампион. Може би няма да бъде със същото самочувствие, но той вече е доказал, че на Ролан Гарос във формат 3 от 5 сета е невероятно трудно да бъде победен. Изглежда, че докато играе и участва, той остава основен фаворит за короната, но трябва да помислим върху това, че и 12-те титли са му коствали много“.

„Човекът е печелил титлата 12 пъти! Така че подозирам, че тази серия може да приключи. Той е като Супермен, много вече мислеха, че Надал ще е залязъл, някои дори предричаха края на кариерата му преди години. Той обаче има страстта и е винаги готов за битка – това го поставя в добра изходна позиция и го прави много труден за побеждаване. Смятам, че когато той чувства, че не може да спечели, няма дори да участва – няма смисъл от това. Но никой няма да го достигне, така че той е в наистина добра позиция“, завърши Макенроу. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини