Фернандо Вердаско пропуска и Ролан Гарос



Фернандо Вердаско пропуска и Ролан Гарос
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-09-2020 10:28 | Tennis24.bg

Фернандо Вердаско няма да участва на "Ролан Гарос" заради положителен тест за коронавирус. Бившият играч от топ 10 има 67 последователни участия на турнири от Големия шлем, преди да пропусне Откритото първенство на САЩ тази година. 36-годишният Вердаско е силно разочарован от невъзможността да участва в Париж и изрази съмнения относно достоверността на тестовете за COVID-19.

Вердаско разкри, че е дал положителен тест за коронавирус през август, без да има симптоми на заболяването. Последвали два отрицателни теста, а тази седмица отново е положителен. Вердаско добави, че е поискал нов тест, но организаторите на "Ролан Гарос" отказали. Тогава испанецът си направил тест в независима лаборатория, който бил отрицателен.

"Искам да изразя разочарованието си от организаторите на “Ролан Гарос”, които ми отказаха правото да си направя нов тест, който да потвърди първия или да покаже, че може да става въпрос за грешка", написа Вердаско.

В сряда босненецът Дамир Джумхур заяви, че ще съди организаторите на турнира, след като бе дисквалифициран заради положителен тест за коронавирус.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини