Шаповалов отстрани Димитров в Рим



19-09-2020 23:08 | Tennis24.bg

Григор Димитров отпадна на 1/4-финалите в Рим, след като загуби от Денис Шаповалов в три сета – 2-6, 6-3, 2-6 за около два часа игра.

Канадецът бе по-добрият от двамата на корта в откриващата част, реализирайки от два пробива. Първата ни ракета обаче повиши качеството в играта си във втория сет и направи брейк за 3-1, но допусна моментално връщане на пробива. Все пак нашият тенисист не загуби самообладание и след нов пробив вкара срещата в решителен сет.

Там, за съжаление, Димитров започна разконцентрирано и изпусна инициативата, допускайки да губи с 0-3. Впоследствие Шаповалов не даде никакви шансове на 29-годишния хасковлия и така се поздрави с победата и място на полуфиналите в италианската столица. Григор не успя да повтори постижението си от 2014 в надпреварата, когато стигна именно до последните четири в турнира.

Шаповалов ще се изправи срещу победителя от двубоя между Диего Шварцман и Рафаел Надал. Полуфиналът в горната половина на схемата противопоставя световния номер 1 Новак Джокович и Каспер Рууд. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини