Джокович е разговарял с Гауденци за новата асоциация



18-09-2020 08:18 | Tennis24.bg

Новак Джокович е разговарял с президента на ATP Андреа Гауденци преди старта на Мастърса в Рим по отношение на новата асоциация на играчите, разкри световният номер 1, повтаряйки, че организацията може да бъде „положително допълнение“ към мъжкия Тур.

Припомняме, че сърбинът се оттегли от поста президент на Съвета на играчите миналия месец заедно с Вашек Поспишил, Джон Иснър и Сам Куери, и обяви създаването на Асоциация на професионалните тенисисти (ПТПА). „Срещнах се с Андреа. Имахме среща на играчите и той направи презентация за нас. Беше преди два дни. Стояхме около два часа и половина, аз останах до края. Говорих и лично с него. Нямаме проблеми. Винаги сме имали много прозрачни и отворени взаимоотношения. Познаваме се от много години. Уважавам го много“, каза Джокера пред журналисти след успеха си във втори кръг на местния тенисист Салваторе Карузо.

Джокович определи ПТПА, която вече събра подкрепата на над 200 играчи, като платформа за позициите на тенисистите, която може да съществуват паралелно с ATP. Управляващите тенис звена, въпреки това, са против новата асоциация и призоваха за обединение сега, след като спортът бе възобновен след дълга пауза заради пандемията от коронавирус.

„Никога не сме казвали, че искаме да бойкотираме или да се делим от ATP. Искаме да работим заедно в екосистемата с ATP и всички останали. Асоциацията на професионалните тенисисти ще продължи да действа и занапред, много е важно за нас да имаме на 100% представителство на играчите“.

Сърбинът не получи подкрепата на своите големи съперници на корта Роджър Федерер и Рафаел Надал, докато действащият президент на Съвета на играчите Кевин Андерсън не вижда как ПТПА ще просъществува заедно с ATP при настоящата структура.

Световният номер 1 заяви, че е разменил приятелски жестове с Надал в Рим, но все още не е разговарял с испанеца относно асоциацията. „Това няма да се случи по време на турнира, това е сигурно. Може би, ще има време за следващата седмица преди Ролан Гарос, когато нямаме мачове в рамките на 3-4 дни – може би, тогава ще се отвори възможност за разговор по темата“, завърши Джокович. Следващият му съперник в Рим за осминафиналите е сънародникът му Филип Крайнович. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини