Джокович: Никога няма да забравя инцидента на US Open



Джокович: Никога няма да забравя инцидента на US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-09-2020 10:55 | Tennis24.bg

Световният номер 1 Новак Джокович каза, че не може да гарантира, че няма да направи подобна грешка като дисквалификацията си на US Open, но ще се постарае да избягва подобни инциденти в бъдеще. Сърбинът беше дисквалифициран от турнира, тъй като удари с топка в гърлото жена лайнсмен при спряла игра в края на първия сет на мача си с испанеца Пабло Кареньо Буста от четвъртия кръг.

„Не мога да обещая или да гарантирам, че никога през живота си няма да направя нещо подобно на това. Очевидно е, че ще дам всичко от себе си, за да не се повтори, но в живота всичко е възможно“, каза Джокович, който тази седмица участва на турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим.
„Правилата са ясни. Приех го и трябваше да продължа. Това и направих. Не мисля, че някога ще забравя за това, защото е едно от тези неща, които остават в паметта ви до края на живота. Беше жалко, че наистина ударих съдия на много неприятно място. Съжалявах наистина да й причиня шок и драма, защото тя не заслужаваше това по никакъв начин“, каза още сърбинът.

Сезонът в тениса продължава на червени кортове, а шест дни след финала в Рим, стартира отложеното Открито първенство на Франция в Париж.
Шампионът на Откритото първенство на САЩ и на Франция Рафаел Надал реши да пропусне надпреварата в Ню Йорк, но Джокович все още вижда испанския си съперник като фаворит за 13-а титла на „Ролан Гарос“.

„Много голямо предизвикателство е“, отговори Джокович на въпрос за натоварения график в края на годината. „Да видим какво ще стане. Рафа очевидно реши да остане да тренира на клей. Искам да кажа, със сигурност това му дава повече предимство. Той все още ще бъде фаворит номер едно на „Ролан Гарос“ или на който и да е друг турнир на червено“, добави сърбинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини