Джокович обяви: Ще играя на US Open



13-08-2020 14:39 | Tennis24.bg

Световният №1 Новак Джокович потвърди, че ще участва на Мастърс 1000 турнира Western & Southern Open и на започващия веднага след нето US Open.

Сърбинът до последно се колебаеше дали да играе на турнира от Големия шлем в Ню Йорк, след като мегаполисът беше сред най-засегнатите от коронавирус пандемията в САЩ. Ноле обаче предпочете да пътува за Ню Йорк, където ще се опита да добави 18-та титла от Големия шлем в кариерата си.

„Щастлив съм да потвърдя, че тази година ще участвам на Western & Southern Open и US Open. Не беше лесно решение, с всички препятствия и предизвикателства от всички страни, но възможността да играя отново ме вълнува най-много“, коментира Джокович на официалния си сайт.

„Някои от най-добрите двубои в кариерата си съм изиграл именно в Националния тенис център в Ню Йорк. Наясно съм, че този път обстановката, заради всички мерки за сигурност, ще бъде различна.

Независимо от това, тренирах усилено с екипа си и направих всичко възможно да бъда във форма. Напълно възстановен съм и готов да се върна в игра“, добави Ноле.

Тази година битките на US Open ще пропуснат бившите шампиони в турнира Роджър Федерер, Рафаел Надал и Стан Вавринка, както също играчи като Фабио Фонини, Ник Кириос, Гаел Монфис, Жо-Вилфред Цонга и др.

US Open започва на 31-ви август, а Western & Southern Open, който по изключение ще се играе също в Ню Йорк, а не в Синсинати, седмица по-рано.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини