Мъри: Готов съм да поема риск с Ню Йорк



02-08-2020 16:28 | Tennis24.bg

Бившият лидер в световната ранглиста Анди Мъри потвърди, че ще се завърне на корта на турнира от Мастърс 1000 сериите Western & Southern Open, който тази година по изключение ще се проведе в Ню Йорк, а не в Синсинати. Надпреварата започва на 20-ти август.

Шотландецът до последно имаше колебания дали да участва в Синсинати и US Open, но в крайна сметка е решил да го направи.

„Положението ми беше такова, че през последните години нямах много възможности да участвам на турнири от Големия шлем. Не знам и в бъдеще колко подобни шанса ще се открият пред мен“, коментира Мъри.

„Очевидно има риск, но аз искам да играя на най-големите турнири и да им се наслаждавам отново. Това ми липсваше много. Обичам да участвам на големите турнири. Ще бъде трудно без публика, но аз съм готов да поема риск и да играя“.

В основната схема на Western & Southern Open попаднаха 16 от Топ 20 на ранглистата, в това число Новак Джокович, Рафаел Надал, Доминик Тийм и миналогодишният шампион Данийл Медведев.

Надпреварата ще се проведе в националния тенис център „Били Джийн Кинг“ в Ню Йорк и ще приключи непосредствено преди началото US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини