Григор Димитров: Далеч съм от най-доброто си ниво



27-07-2020 10:41 | Tennis24.bg

Григор Димитров все още е далече от най-добрата си форма след възстановяването от Covid-19. Той даде интервю за Tennis Majors, в което разказа за борбата си с коронавируса и последствията от него.

„Дойдох без никакви очаквания“, призна Димитров относно участието си на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown в Ница, където претърпя две поредни загуби. „Не съм тренирал толкова дълго. Просто опитвам да се концентрирам върху новия формат и да му се насладя. Очевидно е, че не съм готов да се състезавам на най-високо ниво в момента. Движението ми се подобрява, всичко по някакъв начин върви в правилната посока, но все още не е лесно да се възстановя“.

„Далеч съм от най-доброто си ниво, със сигурност. Не съм играл тенис над един месец. Вирусът беше тежък за мен. Останах у дома в продължение на месец. Пътят обратно е труден“, сподели още първата ни ракета, цитиран от Gong.bg.

„Не успявах да дишам добре. Бях уморен. Загубих обонянието и вкуса си – всичко, което може да си представите. Така че не беше никак забавно“, сподели Григор.

„Ако трябва да съм честен, съм радостен, че отново се намирам на корта", допълни 29-годишният българин. / БНР

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини