Провеждането на Australian Open 2021 е под въпрос



15-07-2020 15:23 | Tennis24.bg

Провеждането на Откритото първенство на Австралия през януари 2021 година е поставено под съмнение заради коронавируса. Причина за това е информацията, че националният авиопревозвач "Куонтъс" ще прекрати всичките си международни полети до март следващата година заради инфекцията, тъй като проблемите с разпространението на COVID-19 в световен мащаб продължават, въпреки всички предприети мерки.

Спортният календар беше сериозно повлиян от началото на пандемията през тази зима, а тенисът беше сред най-засегнатите, като сезонът беше прекъснат за пет месеца от март до август, а това доведе до отмяната на Уимбълдън за първи път след Втората световна война и до пренасрочването на "Ролан Гарос" за края на септември.

Австралия има сравнително малко заразени с коронавирус с около 10500 души, като едва 2500 случая от тях са активни. Страната се справя добре с пандемията за разлика от други от големите страни. Поради тази причина австралийското правителство предвижда въвеждането на строги рестриктивни мерки за пътуващите към Австралия, за да ограничи възможностите COVID-19 да бъде пренесен в страната от чужбина.

Смята се, че именно правителството е оказало натиск за решението на "Куонтъс", което може да се окаже ключово за отлагането на Откритото първенство на Австралия, тъй като състезателите ще имат ограничени възможности за пътуване до Мелбърн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини