Надал препоръча свой морски специалитет



10-07-2020 15:56 | Tennis24.bg

Световният №2 Рафаел Надал е прекарал доста време в кухнята по време на социалната изолация, предизвикана от пандемията с коронавирус. В интервю за „Би Би Си“ испанецът призна, че е открил страстта си към готвенето, особено с морските дарове, които предлага остров Майорка.

„Опитах се да готвя повече от преди. Разбира се, че правех и грешки, но се стараех да пробвам нови неща. В някои моменти е много важно и да се забавляваш. Обичам морски дарове, така че ако трябва да ви препоръчам нещо ще бъде морски дарове с ориз“, каза бившият водач в световната ранглиста.

Надал вече потвърди участие на Мастърс 1000 турнира в Мадрид, който започва в седмицата след US Open. Именно това поставя под въпрос участието на Матадора на турнира в Ню Йорк, където той е шампион от миналата година.

Надал беше попитан и дали е допълнително мотивиран  да спечели 20-та титла от Големия шлем и да се изравни по този показател с Роджър Федерер.

„Казвам съм го хиляди пъти – аз вървя по моя си път. Супер щастлив съм от начина, по който кариерата ми се разви през годините. Няма да стоя и да мисля непрекъснато дали ще спечели 20-та титла (от Шлена), или дали Новак ще спечели повече от мен. Опитвам се да правя нещата по моя си начин. Искам тенисът да продължава да ми носи наслада. Разбира се, че ще бъде страхотно, ако приключа с 25 или повече титли от Шлема, ако това е възможно (смее се). Важно е как се чувствам. Знам, че свръх амбицията може да донесе много негативи“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини