Федерер: Краят на кариерата ми е все по-близо



09-07-2020 18:12 | Tennis24.bg

Носителят на рекордните 20 трофея от турнири от Големия шлем Роджър Федерер призна в интервю за немския вестник „Цайт“, че краят на кариерата му е близо. Федерер, който в началото на август ще навърши 39 години, в момента се възстановява от операция на коляното и няма да играе до края на годината.

„По принцип бях загрижен само за здравето си, но сега ми липсва чувството да играя пред пълни трибуни. Знам, че моментът, в който ще се откажа, е все по-близо и по-близо. Тенисът ще ми липсва много. Трябва да бъда търпелив и да продължавам да работя. Щеше да е лесно да се откаже в този период, но искам да продължа да си давам шанс да се наслаждавам на играта. Ще ми отнеме доста време да се върна в топ форма”, сподели швейцарският маестро.

Рекордьорът по титли от Големия шлем говори и за съперничеството си с Рафаел Надал. „Съперничеството ни бе яростно и понякога не бе лесно. Имали сме страхотни битки, но винаги е имало уважение между нас. Ние бяхме наясно, че представяме любимия си спорт и сме пример за много хора. Семействата ни се разбират много добре винаги се поздравяваме един друг за успехите”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини