Медведев: Предстои ни супер странен US Open



02-07-2020 15:47 | Tennis24.bg

Световният №5 Данийл Медведев се справи фантастично през миналата година, като успя да спечели 2 трофея от Мастърс 1000 сериите в Синсинати и Шанхай, достигна до първия си финал в Големия шлем, отстъпвайки пред Рафаел Надал за трофея на US Open. Той грабна и 2 титли от сериите 250 – в София и Санкт Петербург.

В онлайн интервю пред Барбара Шет Медведев коментира сегашната обстановка и очакванията си от предстоящия US Open в края на август.

„Няма как да знаем какво ще се случи в Ню Йорк в този момент. Виждаме, че някои от играчите са много стриктни с правилата против вируса. В същото време ако не се спазват правилата съществува голяма вероятност да се заразиш. Лично аз нямам търпение да се върна на корта и да играя за феновете. В началото ще бъдем без публика, но феновете ще ни гледат по телевизията, също както е с футбола. Определено е трудно решение да подновим сезона, всичко зависи от коронавируса“, коментира Медведев.

Той сподели мнението си и за игра пред празни трибуни.

„Много различно ще е да излезеш на „Артър Аш“, който побира 22 000 зрители, а всъщност да бъдеш само с двама души от твоя щаб. Странни ще бъдат и нощните сесии. Обстановката ще бъде като на някой юношески или фючърс турнир, където се играе на един малък корт в средата на нищото. Но сега е различно. Супер странно ще е“.

Миналата година руснакът загуби и трите си двубоя при дебюта във финалите на АТП в Лондон. В мача срещу Рафа Надал той водеше с 5:1 гейма във финалния сет и пропусна мачбол, след което загуби. Това и двубоят, който Медведев би изиграл наново, ако имаше тази възможност.

„Мачът с Рафа в Лондон, когато имах мачбол…Финалът на US Open ли? Не, дадох всичко от себе си в този мач и не съжалявам за нищо. Да, щеше да е по-приятно да спечеля, но не съжалявам за тази загуба. Повече боли онзи мач в Лондон“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини