Квитова: Турнирите от Шлема не заслужават празни трибуни



26-05-2020 13:16 | Tennis24.bg

Двукратната шампионка от Уимбълдън Петра Квитова изрази мнение, че предпочита турнирите от Големия шлем да бъдат отменени, отколкото да се състоят, но без публика.

Принудителната пауза в тениса вече доведе до отмяна на Уимбълдън, докато „Ролан Гарос“ беше преместен за края на септември и началото на октомври с надежда да бъде спасен изобщо.

Очаква се компетентните органи да обявят в средата на юни какво ще се случи с US Open и „Ролан Гарос“, както и със сезона като цяло. Квитова обаче е категорична, че двубои пред празни трибуни не е опция.

„Вече съм на години и разбира се, че бих искала да играя на още турнири от Големия шлем, но ако ще е така (без публика), по-добре да ги отменят“, коментира Квитова.

„Да играеш на турнир от Шлема е най-великото нещо в нашия спорт. Но, да играеш без фенове, които да те зареждат от трибуните, не ми изглежда добре и турнирите от Шлема не го заслужават“.

Световната №12 ще участва на турнир в Прага тази седмица. На трибуните няма да има зрители, а след края на срещите няма да има ръкостискания между състезателките. На кортовете ще има подавачи на топки, но те няма да носят хавлиите на тенисистите.

„Тук сме, за да върнем тениса отново не само в Чехия, но и в света. Най-трудното нещо ще бъде да намерим ритъма си отново, след като не сме играли двубои толкова дълго време. Надявам се, че никой няма да очаква от нас да демонстрираме фантастичен тенис, защото това може и да не се случи“, добави левичарката.

Квитова сподели също, че носенето на маска по никакъв начин не ѝ пречи, напротив. „Така не трябва да се гримирам“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини