Джокович дари един милион за борбата с коронавируса



27-03-2020 15:12 | Tennis24.bg

Световният №1 Новак Джокович, заедно със съпругата си Йелена, дари един милион евро за закупуване на респиратори и медицинско оборудване в Сърбия. Ноле се включи от Марбея в групов чат с журналисти и обяви новината онлайн.

„Първо бих искал да кажа едно голямо „Благодаря“ на медицинския персонал, който от месеци се бори за здравето на хората и се опитва да се справи с положението по всевъзможен начин. Ситуацията е непредсказуема и изключително сериозна за всички нас и се променя всеки ден“, коментира Джокович.

„За съжаление, броят на заразените расте. В последните дни аз и Йелена събрахме максимална информация как най-добре да помогнем. Благодарение на властите успяхме да общуваме с медицински сестри, както и с много доброволци, които ни казаха от какво имат нужда и ни дадоха необходимата информация“, добави Ноле.

Той каза също, че ще използва лични контакти на чичо му Горан (който беше турнирен директор на последното издание на Sofia Open), за да осигури респиратори директно от вносителя от Китай.

По-рано през седмицата Роджър Федерер обяви, че ще дари 1 милион франка за най-засегнатите от коронавируса швейцарски семейства. Рафа Надал пък, в партньорство с баскетболиста Пау Гасол, обещаха да съберат колосалната сума от 11 милиона евро, които да отидат в сметката на испанския Червен кръст.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини